Velkommen til Lejepilot

11 juli, 2024

skrevet af Martin Folmer

En platform fyldt med ærlighed, gennemsigtighed, fællesskab - og det vi kalder for god bolig karma. Et sted hvor danske lejere hjælper hinanden ved at dele deres boligoplevelser. Både de positive og negative.

For de fleste mennesker, er det en stor beslutning at skulle finde et nyt hjem. Men det kan samtidig også være en langvarig og uoverskuelig opgave at skulle finkæmme boligmarkedet. For selvom man kan google sig frem til de praktiske oplysninger om boligen, så er det sjældent disse ting, der afgør, hvor vi gerne vil bo.

Mange af os er langt mere interesseret i at høre om, hvordan støjniveauet er i boligområdet, om der er fælles sociale aktiviteter, hvordan kommunikationen med udlejer er, om boligen er i god stand eller om der er mange indbrud i kælderrummene. Dette er blot en håndfuld eksempler på, hvilke overvejelser vi gør os, når vi skal finde vores kommende hjem. Men alle disse spørgsmål er næsten umulige at få svar på, medmindre man er en heldig kartoffel, der kender en, der tidligere har boet i netop det boligområde, man er interesseret i.

Hos Lejepilot vil vi også gerne hjælpe alle dem, der ikke er heldige kartofler. For det er størstedelen af os nemlig ikke. Vi mener, at alle lejere har krav på at vide, hvad det er for et boligområde, de potentielt er ved at flytte ind i. Det skal føles godt, trygt og sikkert at skrive under på en lejekontrakt - ikke det modsatte.

Hvorfor er boliganmeldelser så vigtige, og hvad kan de bruges til?

Der er rigtig mange fordele ved at dele boliganmeldelser med hinanden - ikke kun for andre lejere, men også for udlejere. Her kommer der fem grunde til, hvorfor netop din boliganmeldelse gør en forskel.

#1: Du hjælper andre boligsøgende med at tage den rette beslutning

Når du deler din insiderviden om en bolig, så hjælper du andre boligsøgende med at finde deres kommende hjem. Som lejer sidder du med en masse ekspertviden om, hvordan det er at bo i et bestemt område - og det er guld værd for andre mennesker, der er på udkig efter en ny lejebolig. Dine oplevelser og meninger hjælper andre med at blive klogere på, om netop dit boligområde er noget for dem.

#2: Du er med til at forkorte beslutningsprocessen hos andre boligsøgende

Jo mindre du ved, jo længere tid tager du om at beslutte dig. Lad os tage et hverdagseksempel, som de fleste kender til. Du har besluttet dig for, at du gerne vil ud og købe en ny computer - men du er ikke helt sikker på, hvilken én det skal være.

Typisk foregår processen således:

Du starter med at spørge rundt i dit netværk for at høre, om nogle af dine venner eller familiemedlemmer kan anbefale en bestemt model. Du bruger også en del tid på at google dig frem til forskellige muligheder, og du læser lange artikler om, hvilke computere der er bedst anmeldt af forbrugerne. Måske holder du også øje med tilbudsavisen og sammenligner prisen på tværs af udbydere. Efter en længere periode hvor du har indsamlet en masse viden, køber du din nye computer.

Det er præcis det samme, når man skal vælge en ny bolig. Jo mere viden man har om boligen og området, jo nemmere er det at beslutte sig.

#3: Du giver din udlejer feedback og muligheden for at forbedre mangler

Din boliganmeldelse gør en kæmpe forskel - uanset om den indeholder rosende ord, konstruktiv kritik eller begge dele. Hvis du som lejer har haft en negativ oplevelse med din udlejer og informerer om dette i en anmeldelse, så giver du din udlejer mulighed for at forbedre sig.

Lejepilot er nemlig ikke kun sat i verden for at hjælpe andre lejere, men også for at give udlejere mulighed for at indsamle værdifuld feedback og dermed forbedre fremtidige tiltag.

#4: Du skaber et mere trygt og sikkert boligmarked

Når du deler dine boliganmeldelser er du med til at gøre boligmarkedet langt mere gennemsigtigt og ærligt. Hvert år giver Huslejenævnet medhold til hundredvis af lejere, der har klaget over eksempelvis fastsættelse og stigning af husleje, manglende tilbagebetaling af depositum og vedligeholdelse af lejeboligen.

Hos Lejepilot mener vi, at disse typer sager skal frem i lyset. Som lejer har man krav på at vide, hvilken udlejer man potentielt er ved at leje sig ind hos.

#5: Du er med til at opbygge en platform, som du selv kan få brug for i fremtiden

Måske sidder du og tænker: what’s in it for me? Og det kan vi egentlig godt forstå. Når du skriver en boliganmeldelse hjælper du i første omgang andre boligsøgende uden at få noget igen. I hvert fald på den korte bane.

Men hvis du selv skal finde en ny lejebolig engang i fremtiden, så kommer belønningen tilbage med 100 km/t. For i mellemtiden har hundredvis af andre lejere delt deres oplevelser og meninger. Ja, måske netop om det boligområde, som du sidder og kigger på.

Det kalder vi for god bolig karma! 🙏

Mere fra bloggen

Hvordan verificerer man sin boliganmeldelse?

15 juli, 2024

Vi publicerer kun boliganmeldelser fra personer, der kan bevise deres tilknytning til den adresse, de har anmeldt. Læs mere om hvorfor vi stiller dette krav, og hvordan du nemt og hurtigt kan verificere din boliganmeldelse.

Læs mere